Američki T-Mobile u rad pušta 5G mrežu s nacionalnom pokrivenošću

T-Mobile, treći po veličini američki operater, 6. prosinca će u rad pustiti komercijalnu 5G mrežu s nacionalnom pokrivenošću, objavio je danas predsjednik kompanije Mike Sievert.

Vidjeli smo da su proljetos u nekim zemljama s radom počele prve komercijalne 5G mreže, no njihova pokrivenost je uglavnom ograničena. Tek je prije nekoliko dana kineski China Mobile u rad pustilo najveću 5G mrežu na svijetu, koja će uskoro pokrivati 50 najvećih kineskih gradova.

T-Mobile bi tako krajem ove godine 5G signalom trebao pokrivati 5000 gradova u SAD, ali i veliki dio ruralnih područja, čime bi pristup 5G mreži trebalo dobiti oko 200 milijuna stanovnika.

Cilj bi trebao biti ostvaren zahvaljujući spajanju sa Sprintom – četvrtim po veličini operaterom u SAD, koje je već u tijeku. T-Mobile gradi 5G mrežu u 600 MHz i 2,5 GHz spektru, dok će Sprinotva visokofrekventna mreža (milimetarski val) biti iskorištena za najgušća urbana područja, pa će kapacitet zajedničke mreže narasti 14 puta.

Predsjednik T-Mobilea je izjavio da će zahvaljujući ovome do 2024. godine prosječna brzina downloada u SAD iznositi 450 Mbps, što je višestruko više od 25-40 Mbps, koliko trenutno u prosjeku omogućuju kapaciteti 4G mreža.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT