Android u lipnju: Jelly Bean napokon prvi, ali…

Googleov izvještaj za lipanj o stanju pojedinih verzija u Android svijetu, tj, o njegovoj fragmentaciji, govori kako je Jelly Bean napokon preuzeo vodstvo sa 37,9% udjela. No ipak, tomu je tako samo ako Jelly Bean promatramo kao cjelinu, jer verzija 4.1 zauzima 32,3% udjela, a 4.2 samo 5,6%. Ako pak verzije ovog OS-a promatramo samo po brojčanoj oznaci, tada Android 2.3 (Gingerbread) još uvijek zauzima najveći udio i to 34,1%.

Budući da su dosadašnje kombinacije brojčanih i slovnih oznaka unosile priličnu zbrku među korisnike, čini se kako je Google napokon odlučio promijeniti politiku. Naime, vidjeli smo da je verzija 4.2 zadržala naziv Jelly Bean, a isto će očito biti i s verzijom 4.3. Prema novoj Googleovoj nomenklaturi, navodno će se slovna oznaka mijenjati samo pri promjeni prve znamenke u oznaci verzije, a ne decimalne kao prije. Tako će oznaka 5.0 najvjerojatnije biti rezervirana za Key Lime Pie, kao i njene podverzije 5.1, 5.2 itd.

 

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT