Apple bi do 2024. godine veći prihod mogao ostvariti prodajom usluga, nego iPhonea

Nije tajna da Apple najveći dio zarade već godinama ostvaruje prodajom iPhonea. Prodaja ide toliko dobro da je Apple zahvaljujući svom telefonu završio na vrhu ljestvice najvrjednijih tehnoloških kompanija na svijetu, mjereno tržišnom kapitalizacijom.

No ipak, 2017. godine, kad se dogodio prvi kvartalni pad u prodaji Appleovog smartfona, ova kompanija je počela razmišljati o novim izvorima prihoda. Jedan od njih je i prodaja usluga, koja se, zahvaljujući bazi od preko 700 milijuna korisnika iPhonea, činila najlogičnijim izborom.

Tada je iznos prihoda od usluga iznosio 25 milijardi dolara i Apple je zacrtao da će u sljedeće tri godine, dakle do kraja fiskalne 2020., taj iznos udvostručiti. U rujnu je spomenuta fiskalna godina i završila, a prihod od usluga kao što su Apple Music, Apple News i sl. iznosio je 53 milijarde dolara.

S obzirom na ostvareni rast, Forbes sada kalkulira i predviđa da će do kraja fiskalne 2024. godine Apple proširiti ponudu usluga, te da bi tada ukupan prihod od njih mogao preteći onaj koji ostvaruje prodajom iPhonea. Prema njihovim izračunima, prihod od usluga bi trebao iznositi 81,5 milijardi dolara, čime bi se ova prognoza lako mogla ostvariti. Hoće li se to zaista i dogoditi, ostaje za vidjeti.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT