Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kingroot i pokusaj provale

Collapse

Unconfigured Ad Widget

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Kingroot i pokusaj provale

  Zdravo svima,

  Imam par pitanja u vezi kingroot aplikacije.

  Prije 2 tjedna pojavila mi se obavijest na mobitelu "onemogucavanje stetne aplikacije/ kingroot moze ostetiti vas uredaj"

  Ta mi aplikacija nije poznata, tj. nisam ju ja skidao, pregledao sam aplikacije koje imam pregledao sam google play ali nema te aplikacije ni na mobu ni na googleu kao instalirane. Skinuo sam malawerbytes koji je detektirao apk i oznacio ju kao stetnu ali ju nije mogao ukloniti.
  Preko upravitelja podataka vidio sam da imam Kingroot file spremljen na mobitel odredenoj lokaciji.

  Nekako u isto vrijeme kako se to dogodilo poceli su pokusaji provale na moje fb i gmail racune. Promjenio sam sifre, osigurao se koliko znam i mogu.

  Prilikom jednog pokusaja provale na gmail google mi je dao ip adresu uredaja, provjerio sam i skuzio da moj uredaj ima istu ip adresu i da je isti uredaj koji trenutno koristim, nakon toga sam preko opcije googla isao pokrenuti zvonjavu tog uredaja neovisno kako je podesen i poceo je zvoniti moj uredaj.

  Uz to sam primijetio da se pokusaji napada dogadaju ako mobilne podatke ugasim pa nakon nekog vremena upalim, te nastaju kod tog prvog kontakta ili kad se mobitel upali a bio je ugasen.

  Posto nemam nikakvo znanje u vezi ovih stvari, je li moguce da je povezano jedno s drugim?

  Jer na svakakve mogucnosti sam naisao na netu da je moguce da je taj notification za KingRoot zapravo clickbait pa da oni tu apk koriste za kradu privatnih podataka pa se salje na neki server Kineski, itd..

  Ugl, htio bih rjesiti problem s tom obavijesti i pokusajima provale ako ih uzrokuje, a nisam se usudio kliknuti na tu obavijest jer ja znam da nisam skidao tu apk.

  Btw. Mob je dobiven od sestre koja ga je vec koristila, kad mi ga je dala bio je vracen na tvornicke postavke, a ona tek nista ne zna o tome. Je li moguce da je mobitel prije toga rootan i da je ostalo to u pozadini, moguce da je to sestri napravio neki njezin frend a do niega ne mogu doci.

  Unaprijed hvala
Working...
X