Hrvatske mobilne mreže među najboljima u svijetu

Koliko god vi mrzili svog trenutnog (i bivšeg, i budućeg) operatera iz ovog ili onog razloga, i sljedeći put mu prigovorite zbog brzine mobilnog interneta, razmislite još jednom, jer imate sreću da živite u zemlji u kojoj je ista na vrlo visokoj razini.

Usprkos tome što smo zbog odavno poznatih činjenica o mafijaškoj privatizaciji nacionalnog telekoma po brzini fiksnog interneta pri dnu europske ljestvice, po brzini i dostupnosti mobilnog stojimo puno bolje, dapače, puno bolje nego što mislite.

Naime, prema iscrpnim mjerenjima Opensignal asocijacije, Hrvatska se nalazi na visokom 17. mjestu svjetske ljestvice po prosječnoj brzini downloada u mobilnim mrežama. Postigli smo rezultat od prosječnih 26 Mbps, i nalazimo se između Tajvana i Finske. Iznad nas su tehnološki najnaprednije zemlje poput Južne Koreje, Japana i Švicarske, a među njima su se također našle Češka i Mađarska.

Njemačka se nalazi na 24.mjestu, Velika Britanija na 25., Sjedinjene Američke Države na 29.mjestu, a iznad njih su se smjestile Albanija i Srbija.

Po dostupnosti 4G mreža nalazimo se na relativno visokom 29. mjestu s 83,4% pokrivenosti populacije, a po kvaliteti mreže pogodnoj za gledanje videa na visokom 11. mjestu.

Ostale parametre mjerenja kvalitete mobilnih mreža u svijetu pogledajte na Opensignal web stranicama.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT