Hrvatski Telekom započeo testiranja 5G mreže na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu

 

Hrvatski Telekom danas je započeo s uključivanjem komercijalnih korisnika u testiranja na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu koji će omogućiti nove mogućnosti 5G mobilne mreže s dva do tri puta većim brzinama i veće mogućnosti upotrebe u brojnim sektorima, nego što je to bio sliučaj do sada, kad je 5G mreža dijelila frekvenciski spektar s 4G mrežom. Rezultate našeg testiranja mogli ste vidjeti ovdje.

HT-ova testiranja se zasad provode u ograničenom opsegu na dijelu komercijalnih korisnika u Zagrebu, a uskoro i u Osijeku.

<prema službenim informacijama HT-a, na današnjim testiranjima na 3,5 GHz mreži Hrvatskog Telekoma u Zagrebu izmjerene su gigabitne brzine, no ipak će nam veće zadovoljstvo biti uvjeriti se u to sami.

Testiranjem obuhvaćeni korisnici o tome će biti obaviješteni i neće imati nikakvih dodatnih troškova, a moći će koristiti pogodnosti još brže 5G mreže, navode u HT-u.

Komercijalni rad 5G mreže na 3,5 GHz spektru počet će nakon zaključenja javne dražbe za frekvencijske pojaseve 700 MHz, 3,5 GHz i 26 GHz koja je predviđena u prvoj polovini 2021. godine.

Hrvatski Telekom je krajem 2020. godine na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra – DSS (Dynamic Spectrum Sharing) uveo prvu komercijalnu 5G mrežu u Hrvatskoj i njome je trenutno pokriveno 17 gradova i više od 1,2 milijuna stanovnika, a u 2021. godini nastavljamo s rastom pokrivenosti i uvođenjem još većih brzina.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT