HTC najavljuje “reboot” – povratak na tržište s fokusom na srednji i viši cjenovni razred

HTC je prije desetak godina bio jedan od najvećih proizvođača smartfona. Čak je proizveo i prvi Android uređaj, nakon čega je u toj domeni godinama držao čelnu poziciju. Vremenom se kompanija počela gubiti u nedorečenim modelima i čudnim eksperimentima, što je dovelo do pada profita, a kasnije sve većih gubitaka, te zanemarivim tržišnim udjelom.

HTC se djelomično oporavio intervencijom Googlea, koji je otkupio prilično velik dio inženjera i u njegovim pogonima pokrenuo proizvodnju Pixela. No, s druge strane, HTC-ovi modeli, iako tehnološki neupitno kvalitetni i pouzdani, nisu zainteresirali publiku u mjeri u kojoj se vodstvo kompanije nadalo, tako da su rezultati izostali.

Koliko će dugo HTC preživljavati u ovakvom obliku, teško je predvidjeti, no najnovija vijest stiže iz samog vrha kompanije, u kojoj se najavljuje „reboot“. Predsjednik uprave Darren Chenn izjavio je da će se kompanija u 2019. godini fokusirati na viši i srednji cjenovni razred.

Što bi ovo točno moglo značiti, teško je reći, ali definitivno nije prvi put da vodstvo kompanije najavljuje povratak ili zaokret u poslovanju. Također, nakon što je Exodus 1, tj. prvi Blockchain mobitel rasprodan, HTC najavljuje nova ulaganja u ovu tehnologiju, no cijela priča je opet maglovita, budući da nije objavljen podatak o količini prodanih modela.

S obzirom na stanje na tržištu kriptovaluta, malo je vjerojatno da će u ovom trenutku novi Blockchain mobiteli zainteresirati širu publiku, no možda je uska specijalizacija upravo ono na što HTC cilja?

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT