LG namjerava dovesti zaslon-zvučnik s G8 na buduće pametne satove?

LG je na ovogodišnjem MWC-u  predstavio top model LG G8 TinQ uređaj koji se od standarda današnje top klase jedino isticao zaslonom sposobnim reproducirati zvuk. Sličan princip zaslona kao slušalice još je prije pokrenuo Xiaomi, ali LG ne misli ostati samo na smartfonima.

Prema posljednjoj prijavi patenta Europskom uredu za zaštitu intelektualnog vlasništva (EUIPO), LG je zaštitio zaslon koji može producirati zvuk ali za klasu 9 smartfona, odnosno smartfona u obliku pametnog sata.

Naravo, ovo ne znači da ćemo uskoro vidjeti takav zaslon na budućem pametnom satu LG-a, ali tehnologija svakako ima potencijala. Uklanjanjem rešetke zvučnika postigla bi se puno bolja vodootpornost ali i uštedjelo nešto mjesta ispod zaslona. I sama tehnologija, doduše, uzima određeni dio prostora, pa će zanimljivo biti vidjeti kako će se cijela stvar razvijati.

Za razliku od mnoštva pametnih satova iz Google Wear obitelji, LG je otišao poprilično naprijed u inovacijama. Njegov Watch W7 sa mehaničkim kazaljkama je inovativan način borbe za što duljim nošenjem pametnih satova na ruci s obzirom da je trajanje baterije još uvijek problem. Naravno, takav princip ima i svojih mana s obzirom na vidljivost sadržaja, ali LG-jeva sklonost eksperimentiranju bi mogla rezultirati uvođenjem zaslona koji mogu reproducirati zvuk na pametne satove.

Još kad bi se LG riješio Google Weara pa da sat ima smisla…

Izvor / Via

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT