Nadella: Microsoft ne odustaje od mobilnih uređaja

NOKIA-MICROSOFT/

Priča o Microsoftovom putu prema dolje s mobilnim uređajima poznata je više-manje svima koji prate događaje u ovoj industriji. Nakon dugogodišnjeg uzaludnog forsiranja Windows Phone platforme, okrunjenog još manje uspješnom akvizicijom Nokije i štetom od preko osam milijardi dolara, Microsoftov udio na tržištu pametnih telefona pao je na zanemarivu razinu.

No da nije sve tako crno, sugerira izvršni direktor kompanije Satya Nadella. On je u intervjuu australskom Financial Review portalu dao do znanja da Microsoft ipak ne odustaje od razvoja vlastite mobilne platforme, prenosi TNW. Rekao je da će «Microsoft i dalje biti prisutan na tržištu smartfona, ali ne onom definiranom od sadašnjih tržišnih lidera, već u nečemu u čemu može biti poseban kako bi napravio ultimativni mobilni uređaj».

Očito je da se Microsoft ne želi tek tako predati kad je u pitanju ovaj unosan biznis. Ukoliko se ostvare prognoze o lansiranju Surface Phone uređaja, sigurno je da će privući određeni dio publike, no pitanje je hoće li to biti dovoljno da bi isplatio daljnje ulaganje u razvoj.

Za sada je još uvijek nejasno koji su zapravo Microsoftovi ciljevi i hoće li biti spreman na kocku staviti narednih nekoliko milijardi dolara krvavo zarađenih uspješnim projektima poput Windows OS-a, Officea, Exchangea, Skypea itd. Naravno, tržište je dinamično i u međuvremenu se svašta može dogoditi, a ako Microsoft u pravom trenutku uleti s pravim proizvodom ili uslugom, kolo sreće se možda i okrene.

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT