Nokia 9 PureView službeno – prvi smartfon s pet kamera

HMD je danas na MWC-u u Barceloni službeno predstavio novi top model – Nokia 9 PureView, kojeg očekujemo još od kraja prošlog ljeta. Uređaj dolazi s 5,99-inčnim P-OLED zaslonom s podrškom za HDR10. Pogonski stroj je Snapdragon 845 u kombinaciji sa 6 GB RAM-a, a prostor za pohranu iznosi 128 GB.

Najzanimljiviji dio uređaja svakako je njegova peterostruka kamera na poleđini. Za razliku od očekivanja mnogih, svih pet kamera dolazi s istom 12 MP senzorom i f/1.8 otvorom blende, no samo dvije su u boji, dok su ostale tri crno-bijele. Svih pet kamera simultano okida jednu te istu fotografiju s različitim parametrima, te u na kraju stapa u jednu, čime nastoji postići što bolje rezultate.

Ovo bi na neki način bio ekvivalent noćnom načinu okidanja kod drugih uređaja, ali za razliku od njega, fotografija se okida trenutno, dakle nema čekanja i mirno držanja ruke u istom položaju nekoliko sekundi.

S obzirom na različite kutove okidanja, moguća je lako i jednostavno refokusiranje fotografije nakon okidanja. Podržani su RAW i DNG formati za one koji žele veću kontrolu, ali i snimanje 4K HDR videa. Prednja kamera raspolaže s 20 MP senzorom i f/1.8 otvorom blende.

Dimenzije uređaja su 155 x 75 x 8,2 milimetra, masa iznosi 173 grama, a baterija ima kapacitet od 3360 mAh, a operativni sustav Android 9.0 Pie, ali s naglaskom na Android One. Svakako treba naglasiti da uređaj ima ugrađeni in-display čitač otisaka prstiju.

Preporučena cijena za globalno tržište je 700 dolara, što odgovara protuvrijednosti od 620 eura.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT