Nokia i Microsoft: Iz riječi u djela

Sukladno dosadašnjim najavama Nokia i Microsoft upravo započinju s prvom fazom realizacije plana o strateškoj suradnji. Iako prve Windows Phone 7 uređaje iz Nokije nećemo vidjeti prije kraja godine, najavljene su prve pojedinosti vezane uz cijeli projekt. Naime, Nokia će sa svojim Ovi Mapama, koje su zabilježile značajan uspjeh na Symbian platformi, opskrbjeti kompletan Windows Phone ekosistem. Nadalje, Nokia će isporučiti sasvim novu trgovinu aplikacijama koja će kombinirati Marketplace i Nokijin sustav naplate putem operatera koji trenutno funkcionira kod 112 operatera u 36 zemalja. Registrirani developeri koji budu razvijali WP7 aplikacije za Nokiju prvu će godinu biti oslobođeni plaćanja članarine koja inače iznosi 99 dolara.

Neovisno o suradnji s Microsoftom Nokia nastavlja i s razvojem Symbian platoforme, a najnovije proizvode temeljene na novom Symbian Anna OS-u, Kao što su Nokia X7 i Nokia E6 trebali bi vidjeti ovo ljeto.

Izvor

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT