Novi Exynos 2100 na benchmark testu pokazao bolje rezultate od Snapdragona 888

Samsungov Exynos je po performansama godinama zaostajao za Qualcommovim Snapdragonom, što su mnogi korisnici primijetili, ali možda i digli preveliku dreku oko toga. Naime, Samsung u svoje top modele iz S i Note serije ugrađuje vlastito dizajnirani Exynos procesor, no za američko tržište ih isporučuje sa Snapdragonom, koji u mnogim benchmark testovima pokazuje objektivno bolje rezultate.

Naravno, razlike nisu drastične, i oni koji ne igraju najzahtjevnije igre u najjačim postavkama realno neće primijetiti razliku. Ipak, mnoge korisnike ova situacija živcira, posebice zbog enormno visoke cijene uređaja.

E sad, ako je vjerovati najnovijim glasinama, ovo bi se već u sljedećoj generaciji moglo promijeniti. Naime, bespućima interneta su se pojavili rezultati Geekbench 5 testa Samsungovog Exynosa 2100, koji u nekim segmentima nadmašuje trenutno razvikani Snapdragon 888.

Pouzdani cinker Ice Universe tako javlja da je Exynos u single-core načinu postigao 1108, a u multi-core 3963 boda. Ovi rezultati su nešto bolji od Snapdragona 888 na istom testu, no treba znati da se radi o radnoj verziji i da još uvijek nemamo konačni proizvod.

Kad uređaj s ovim procesorom jednom izađe na tržište, tek ćemo tada moći donijeti sud, no i ovo sada daje nadu da će Exynos napokon vratiti stari sjaj, odnosno niti malo ne zaostajati za Snapdragonom ili možda biti još bolji.

Via

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT