Od 1. srpnja, ukida se naplata roaminga u zemljama Zapadnog Balkana

Odlična vijest za zemlje tzv. Zapadnog Balkana, ali i za nas u Hrvatskoj. Naime, Ministrica trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije – Tatjana Matić, objavila je da će se naknada za roaming u ovim zemljama prestati naplaćivati 1. srpnja (jula) ove godine.

Kako piše Sputnik Srbija, „cijena za pozive, SMS poruke i prijenos podataka u roamingu, u regiji Zapadnog Balkana odgovarat će cijeni koju građani plaćaju unutar svoje matične mreže“, te dodala: „za poruku građani već sada plaćaju prosječno dvostruko manje, s obzirom na to da je cijena SMS poruke sa oko devet  srpskih dinara (0,59 kuna) snižena na oko četiri (0,26 kuna). Kako je navela, prijenos podataka po megabajtu je sa oko 30 dinara (1,95 kuna), snižen na oko četiri dinara (0,26 kuna), odnosno za oko 90%.

Za sada nije poznato koje zemlje po ovoj definiciji spadaju u područje tzv. Zapadnog Balkana, no pretpostavljamo da se radi o Bosni i Hercegovini, Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, Makedoniji i vjerojatno Albaniji.

Matić je na kraju dodala da je ovo prvi korak ka integraciji telekomunikacijskog tržišta Zapadnog Balkana u tržište EU, što znači da bismo za par godina mogli uživati u blagodatima EU/EEA roaminga i u ovim susjednim zemljama, kao i njihovi stanovnici kod nas.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT