Oppo demonstrirao Air Charging – bežično punjenje u radijusu od 10 metara

Na MWC-u koji se upravo održava u Šangaju, Oppo je demonstrirao tzv. Air Charging tehnologiju. Radi se o stvarnom bežičnom punjenju mobitela, dakle bez fizičkog kontakta s bežičnim punjačem.

Za demonstraciju je korišten novi Oppo X 2021 sa rolo zaslonom, a iz kompanije tvrde da je snaga ovakvog punjenja 7,5W. Oppo je ovu tehnologiju već najavio i nazvao ju FreeVOOC, a koncipirana je tako da u radijusu od 10 metara može puniti razne uređaje snagom između 5W i 10W.

Nedavno je i Xiaomi predstavio sličnu tehnologiju stvarnog bežičnog punjenja, tako da uskoro možemo očekivati da će ju ponuditi i drugi proizvođači.

Naravno, samo po sebi se nameće pitanje koliko ovaj prijenos električne energije na daljinu zrači, odnosno je li u granicama koje ne štete živim organizmima. Na ovo pitanje ćemo dobiti odgovor kad netko točno izmjeri zračenje, a do tada ćemo se suzdržati komentara.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT