Povratak nekadašnjeg kralja: HTC predstavio HTC U20 5G i HTC Desire 20 Pro

Sjeća li se tko još HTC-a, pionira proizvodnje pametnih telefona i nekadašnjeg broja 1 po prodaji Android uređaja? Naravno, nije toliko dugo prošlo otkako je HTC lansirao posljednji model, no očito je da je odavno odustao od utrke u ovoj nemilosrdnoj tržišnoj utakmici.

Redajući gubitke godinu za godinom, HTC je dio kapaciteta prodao Googleu i od tada preživljava proizvodeći njegove Pixele, no čini se da se ove godine odlučio na svojevrstan povratak jer je lansirao dva nova modela.

Prvi danas predstavljen je HTC U20 5G, uređaj sa 6,8-inčnim zaslonom, pokretan Snapdragon 765 procesorom s integriranim 5G modemom u kombinaciji s 8 GB RAM-a, dok interna memorija iznosi 256 GB. Tu je i 5000 mAh baterija s podrškom za 18W brzo punjenje, a operativni sustav je Android 10.

Za fotografiranje i snimanje zadužena je četverostruka kamera s 48 MP primarnim senzorom, kojem društvo čine 8 MP senzor sa širokokutnom lećom, 2 MP macro kamera te 2 MP senzor dubine.

Drugi uređaj predstavljen danas je HTC Desire 20 Pro. Dolazi sa 6,5-inčnim zaslonom, pokretan je Snapdragon 665 procesorom u kombinaciji sa 6 GB RAM-a, a dolazi sa 128 GB interne memorije proširive microSD memorijskim karticama. Isto kao i veći model donosi 5000 mAh bateriju s podrškom za 18W brzo punjenje i isti set kamera, a pored toga donosi i 3,5 mm audio utor.

Za sada još nemamo informacija o tome hoće li i kada ovaj uređaj biti dostupan na našem tržištu, niti po kojim cijenama.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT