Qualcomm dobio dozvolu za isporuku procesora Huaweiju

Kao što se moglo pretpostaviti na temelju glasina i šuškanja, danas je Reuters objavio informaciju da Qualcomm dobio dozvolu američkog ministarstva trgovine za isporuku procesora Huaweiju.

Za sada nije poznato o kojim se procesorima točno radi, no Reuters spominje 4G čipsete, tako da u ovom trenutku nemamo detaljne informacije, budući da su oni s 5G modem ključni za poslovanje bilo kojeg proizvođača hardvera, pa tako i Huaweija.

Podsjetimo, nakon što je Trumpova administracija zaprijetila sankcijama svim kompanijama koje surađuju s Huaweijem, iste od američkog ministarstva trgovine moraju ishodi posebnu dozvolu. Huawei je tako ostao bez mogućnosti proizvodnje svojih Kirin procesora u tajvanskom TSMC-u pa će situaciju premostiti izravnom kupnjom od Qualcomma.

Sada su sve oči uprte u novoizabranog američkog predsjednika Bidena, za kojeg se vjeruje da će normalizirati odnose s Kinom i postupno ukidati mjere koje je donio njegov prethodnik.

Reuters

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT