Qualcomm predstavio novi procesor – Snapdragon 870

Nakon Snapdragona 888, najjačeg procesora za smartfone u ponudi, Qualcomm je predstavio Snapdragon 870, čipset namijenjen srednjem i gornje srednjem cjenovnom razredu. U startu treba napomenuti da je ovaj procesor, prema riječima Qualcommovih inženjera, brži od aktualnog Snapdragona 865+, koji pogoni neke top modele smartfona s kraja prošle godine.

Ovaj čip donosi napredne Kryo 585 jezgre koje kucaju na taktu od 3,2 GHz, a tu je i Adreno 650 grafički koprocesor. Naravno, Qualcomm nije zaboravio ni na podršku za 5G, koja dolazi za mreže u Sub-6Ghz spektru. U Qualcommu obećavaju da će novi procesor imati iznimne grafičke sposobnosti namijenjene igrama, ali i drugim zahtjevnijim radnjama.

Za sada nije poznato kad će Snapdragon 870 krenuti u masovnu proizvodnju ni koji će ga proizvođači prvi imati na raspolaganju, no prilično je izvjesno da na odgovore na ova pitanja nećemo morati dugo čekati.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT