RIM mijenja strategiju. Ponovno će se fokusirati na poslovne korisnike

Prema najnovijim informacijama koje prenosi Guardian RIM će se povući iz utakmice u kojoj se pokušao natjecati s Appleom i Googleom, odnosno prestat će proizvoditi modele koji su trebali konkurirati iPhoneu i Android uređajima. U budućnosti će se okrenuti poslovnim korisnicima, dakle onom tržišnom segmentu u kojem je uvijek bio predvodnik.

Podsjetimo, RIM ima dugu tradiciju proizvodnje BlackBerry uređaja s fizičom QWERTY tipkovnicom koji su u svojoj klasi uvijek bili visoko iznad konkurencije. Nadalje, velikim poslovnim korisnicima RIM omogućuje korištenje najsofisticiranije tehnologije za razmjenu elektroničke pošte, tzv. BES (BlackBerry Enterprise Server) uslugu, a manje zahtivjevnim BIS (BlackBerry Internet Service).

Dolaskom iPhonea i njegovom popularizacijom mnogi su proizvođači ostali frustrirani, ali i inspirirani Appleovim uspjehom. Počeli su kopirati cijeli koncept pa je tako u RIM-u nastao prvi BlackBerry Storm. Iako se nije pokazao uspješnim u sljedećih su nekoliko godina bezuspješno su pokušavali ovladati dijelom tržišta kojim suvereno vladaju Android i iPhone, da bi kao kruna svega došao tablet BlackBerry PlayBook koji ih je dodatno gurnuo u provaliju.

Via

 

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT