RIM ponovo najavljuje BlackBerry 10 i otkriva nekoliko detalja

Premda će BlackBerry 10 operativni sustav zaživjeti tek početkom sljedeće godine kada budu predstavljeni prvi uređaji namijenjeni tržištu, RIM je danas na konferenciji za developere pokazao najnovije značajke ovog OS-a.

Prva “velika stvar” je tzv. BlackBerry Flow, funkcionalnost koja na početnom zaslonu nudi prikaz višestrukih prozorčića u kojima se nalazi smanjeni prikaz pokrenutih aplikacija, što omogućuje ugodno i nesmetano prebacivanje iz jedne u drugu.

BlackBerry Hub je novi centar za poruke iz kojeg korisnik kontrolira sve vrste poruka iz različitih računa. BBM, tekstualne i poruke s društvenih mreža sada se nalaze na jednom mjestu. BlackBerry Hub je također zadužen za obavijesti, no za sada nije jasno o kojima se konkretno radi. Prema onome što je prikazano može se zaključiti da su ovdje sadržane i obavijesti iz kalendara.

Predstavljene su i nativne Facebook i Foursquare aplikacije, a najavljene su i one za Twitter te LinkedIn. Pored ovoga, RIM će u svojoj BlackBerry App World trgovini početi prodavati i glazbu po uzoru na Google i Apple, no pitanje je u kojim će dijelovima svijeta ova usluga biti dostupna.

Mobilni operateri u listopadu započinju s testiranjima BlackBerry OS-a, za kada je najavljen i početak registracije developera za razvoj aplikacija.

 

 

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT