SAD navodno namjeravaju prisiliti Nokiju i Ericsson na preseljenje proizvodnje opreme za njihovo tržište izvan Kine

Američko-kineski trgovinski rat postaje sve luđi. Ustvari, možda i nije najpametnije problem tretirati u okvirima SAD i Kine, budući da Trumpova administracija ekonomski ratuje protiv pola svijeta.

Nakon inicijalne zabrane uvoza Huaweijeve opreme, potom zabrane prodaje američkih proizvoda ovoj kompaniji, ali i najnovije epizode napada na kineske tehnološke tvrtke, Amerikanci navodno razmatraju vršenje pritiska na Nokiju i Ericsson da proizvodnju opreme premjeste izvan Kine.

Naime, nakon Huaweija, Nokia Networks i Ericsson su sljedeći najveći proizvođači telekomunikacijske opreme, a glavnina proizvodnih pogona im se nalazi – u Kini, za što razloge ne treba posebno navoditi.

Ukoliko se ove informacije koje inače prenosi WSJ pokažu točnima, Trumpova administracija sada razmišlja da prisili ove dvije kompanije na preseljenje proizvodnje komponenti koje namjerava ugraditi u mreže na američkom tržištu.

I Ericsson i Nokia za sada odbijaju komentirati ove navode, no vjerujemo da na razvoj događaja neće trebati dugo čekati, budući da je za danas najavljena nova runda pregovora između delegacija SAD i Kine o novom trgovinskom sporazumu.

Nakon što su posljednji pregovori propali, Trump je Kinezima uveo nove carine za robu u vrijednosti 200 milijardi dolara, a situaciju s Huaweijem dodatno eskalirao uvodeći sankcije, koje su na kraju ipak privremeno zamrznute.

NokiaMob

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT