Samsung Galaxy Note 9 ima najbolji zaslon na tržištu; potvrdio DisplayMate

Ako nas pratite na društvenim mrežama, mogli ste primijetiti da od petka testiramo novi Samsung Galaxy Note 9, a ono što smo u startu primijetili je još bolji Super AMOLED zaslon od lanjskog na Noteu 8, kojeg osobno koristim godinu dana. I do sada smo nebrojeno puta vidjeli da je Samsung u stanju doslovno svakih šest mjeseci poboljšati ionako izvrstan zaslon, i sada se to ponovo događa, što je potvrdio i DisplayMate, najveći autoritet kad je testiranje zaslona u pitanju.

Prema njihovim preciznim mjerenjima, zaslon Notea 9 je trenutno najbolji koji se može naći na tržištu, i to bolji od onog na Noteu 8, kao i na S9/S9+ dvojcu. Primjerice, S9 postiže 0,7 JNCD preciznost boja, dok kod Notea 9 ta vrijednost iznosi 0,5 JNCD.

Nadalje, Zaslon Notea 9 je 27% svjetliji od onog na Noteu 8, i donosi 33% veći kontrast pri maksimalnim osvjetljenju, što je za razliku od stavke navedene u gornjem paragrafu vidljivo goli okom. Prema DisplajMateu, Galaxy Note 9 postiže ukupno 710 nita na potpuno bijelom zaslonu, dok u najboljim uvjetima postiže i 1050, ali na manjem broju piksela.

Ipak, u DisplayMateu napominju da i S9 dvojac postiže odlične rezultate, pa u usporedbi konkretnih slika na jednom i drugom ne bi trebalo biti velike razlike, što je, naravno i nemoguće, ali je dobro znati da je evolucija zaslona i dalje u tijeku.

DisplayMate

 

 

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT