Samsung i Google udružuju snage za bolji Wear OS. Na satove stiže YouTube Music i Google Pay u još 26 zemalja

Samsung je upravo potvrdio ono o čemu se dugo špekuliralo. Naime, umjesto dosadašnjeg Tizena, izrađenog u vilastoj režiji, Samsung će na budućim pametnim satovima kositriti Googleov Wear OS.

Potonji operativni sustav u zadnje je vrijeme skoro pao u zaborav budući se da većina proizvođača okrenula vlastitim rješenjima, no sada se čini da će Samsung svojim iskustvima Googleu pomoći da Wear OS podigne na višu razinu.

Prema vijestima koje stižu iz Samsunga, ove dvije kompanije će udružiti snage kako bi Wear OS učinile boljim. Pod ovim se podrazumijeva ukupno bolji dojam korištenja, ali i ono što je do sada bila najslabija točka, kako Samsungovih satova na Tizenu, tako i onih na Wear OS-u, a to je autonomija. Naravno, ovo vrijedi jedinu u usporedbi sa satovima proizvođača kojima baterija traje i do dva tjedna, dok se ovdje autonomija svodila na dva do tri dana.

Google u novom Wear OS-u obećava bolje performanse i do 30% te brži rad s finim i bestrzajnim radom sučelja. Također, povrh samog Wear OS-a, proizvođači satova će moći ponuditi i vlastite nadogradnje sučelja, baš kao što je sada slučaj na Android mobitelima.

Još jedna novost je i Google Pay, koji će na satovima proraditi u još 26 zemalja, pored 11 u kojima je trenutno dostupan. Isto tako, do kraja godine možemo očekivati još novosti, a među njima je i podrška za YouTube Music.

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT