Samsung predstavio Exynos 2100: 5-nanometarski procesor koji će pokretati Galaxy S21 seriju

Samsung je danas na posebnom eventu službeno predstavio novu generaciju procesora – Exynos 2100. Radi se o 5-nanometarskom čipsetu sastavljenom od osam jezgri, zasebnog grafičkog koprocesora, kao i neuralnog procesora zaduženog za umjetnu inteligenciju.

Novost je glavna najjača jezgra Cortex-X1 koja kuca na taktu od 2,9 Ghz. Prate ju tri A-78 jezgre koje su također namijenjene zahtjevnim radnjama, dok su preostale četiri Cortex-A55 jezgre zadužene za manje zahtjevne procese, odnosno održavanje sustava. Ovaj CPU je prema navodima Samsunga 30% brži i efikasniji od prethodnika Exynos 990.

Novi GPU je Mali-G78 sa četrnaest jezgri, i dekalirano je 40% brži od prethodnika, a tu je i novi ISP s podrškom za kamere do 200 MP te šest zasebnih senzora. Na kraju spomenimo i 5G modem s podrškom za brzine do 5,1 Gbps u downloadu, i to na Sub-6 Ghz spektru.

Exynos 2100 će se biti ugrađen u nadolazeći Samsung Galaxy S21 koji će službeno biti predstavljen prekosutra, ali i u drugim modelima kasnije ove godine, kao npr. Galaxy Note 21.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT