Sljedeće godine nas navodno očekuje novo podizanje cijena top modela

Prve glasine o Qualcommovom Snapdragonu 875 sugeriraju da bi sam čipset mogao koštati nevjerojatnih 250 dolara, što je za otprilike 100 dolara više od aktualnog Snapdragona 865. Razlog tome navodno leži u pretpostavci što će imati integriran novi 5G modem, koji će istovremeno podržavati Sub 6 GHz spektar 5G frekvencija i milimetarski val (27 GHz i više).

Kao drugi razlog navodi se podrška za 100W brzo punjenje, što će uglavnom iskoristiti proizvođači gaming smartfona.

Snapdragon 875 je, prema nekim izvorima, već ušao u serijsku proizvodnju i za isporuku bi trebao biti spreman krajem godine, kako bi u prve top modele mogao biti ugrađen početkom sljedeće. Za proizvodnju će biti zadužen tajvanski TSMC, koji će ga proizvesti u 5 nm procesu.

Ukoliko su ove glasine točne, poskupljenje procesora izravno će utjecati i na krajnju cijenu top modela smartfona svih proizvođača, što će dovesti do novog vala poskupljenja općenito. S druge strane, profitirati bi mogli proizvođači kao npr. Xiaomi koji visoke cijene komponenti kompenzira manje skupim lećama kamere i sl.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT