Službeno: Motorola u rukama Lenova

blog_post_banner-01-01v3

Nakon skoro godine dana od objave vijesti da je Lenovo kupio Motorolu od Googlea, stiže i službena potvrda iz Lenova da su sva regulatorna tijela odobrila transakciju. Dakle od sada je Motorola tvrtka u vlasništvu Lenova.

Na današnjoj konferenciji za novinare objavljeno je da će Lenovo, baš kao i Google voditi Motorolu kao zasebnu tvrtku. Sav menadžment koji se na čelu Motorole nalazi već dugi niz godina će ostati na svojim pozicijama, a poslovni smjer se neće mijenjati, tj. Motorola će i dalje predstavljati mali broj uređaja godišnje, uz fokus na AOSP Android OS i brze nadogradnje, uz odlične softverske dodatke, o kojima ćete moći uskoro čitati u našoj recenziji Moto X-a. Sjedište kompanije ostaje u Americi, tj. u Chicagu, a najavljeno je i otvaranje novih radnih mjesta diljem svijeta. Predsjednik Motorole ostaje trenutni COO – Rick Osterloh.

Prije prodaje Googleu, Motorola Mobility se izdvojila iz Motorole (koja i dalje posluje kao zasebna kompanija), pokušala se restrukturirati – uglavnom kroz otpuštanja i zatvaranja velikog broja ureda po svijetu. Ono što bi nama moglo biti zanimljivo u ovoj priči je i namjera Lenova da Motorolu vrati na tržišta sa kojih su se ranije povukli, pa se nadamo da će i naši prostori ući u ovaj plan. Zanimljivost je svakako i najava povratka Motorole na domaće tržište Lenova, tj. u Kinu, na kojemu je unazad par godina Motorola bila jedna od najzastupljenih kompanija, a na kojemu će se sada prodavati uređaji oba brenda.

 

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT