Snapdragon 888 će podržavati četiri godine Android nadogradnji

Google i Qualcomm su se upravo udružili u vrlo korisnom poduhvatu koji obećava dulje podrške za nove verzije Android operativnog sustava za uređaja pokretane Snapdragon procesorima. U s klopu projekta Treble, uređaji pokretani Qualcommovim procesorima će moći primiti ukupno četiri verzije Androida, dakle inicijalnu plus tri nadogradnje.

Prvi takav procesor, dakle onaj koji će omogućiti da uređaji pokretani njime što dulje primaju podršku je netom predstavljeni Snapdragon 888. Pored Androida 11, uređaji s ovim procesorom će tako sljedeće četiri godine primati sigurnosne i nadogradnje operativnog sustava.

Neovisno o ovome, već prilikom predstavljanja Galaxyja Note 20, Samsung je najavio tri godine nadogradnji, što je slučaj i s Googleovim Pixelima.

Za sada nema informacija hoće li se i proizvođači ostalih procesora pridružiti novoj instanci Googleovog Treble programa, a ako se to dogodi, fragmentacija Android eko-sustava bi se napokon mogla smanjiti, a nove verzije Androida bi trebale općenito brže stizati.

Android developers blog

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT