Sony Mobile se spaja s divizijama za audio, kamere i TV

Sony Mobile više neće biti samostalan, već će se združiti s divizijama za proizvodnju kamera, TV-a i audio uređaja, objavilo je vodstvo kompanije, a prenosi Bloomberg. Združeni dijelovi kompanije će na kraju činiti jedan, pod imenom „Electronics Products and Solutions“.

Da je ovaj potez inspiriran lošim rezultatima mobilne divizije, nije teško zaključiti, pa su u Sonyju očito odlučili nešto poduzeti. Spajanje do sada samostalnih dijelova kompanije u jednu cjelinu svakako bi trebalo rezultirati sinergijskim učinkom, iako će za smanjivanje gubitaka koje je mobilna divizija ostvarivala, definitivno trebati više od samog preustroja.

Tijekom 2017. godine Sony je prodao 13,5 milijuna smartfona, a 2018. 7 milijuna, što je skoro dvostruko manje. Rezultat je gubitak od 913 milijuna dolara, dok je su odjeli za kamere i audio istovremeno ostvarili 804 milijuna, odnosno 714 milijuna dolara dobiti.

Nije teško zaključiti da su druge divizije godinama pokrivale gubitak ostvarivan proizvodnjom smartfona, no ovim potezom, tj. ukidanjem samostalnosti mobilnoj diviziji koja se očito nije najbolje snašla, otvara se put za nove projekte koji će možda biti uspješniji.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT