Sony ostvario rast dobiti od čak 18%. Naravno, ne zahvaljujući mobitelima, već senzorima kamera

Ako ste već pomalo počeli zaboravljati na Sonyjeve smartfone, što je nakon ukidanja mobilne divizije, odnosno njezine integracije u druge dijelove kompanije bilo i za očekivati, znajte da on ipak posluje s dobitkom.

Naravno, ne zahvaljujući smartfonima, već proizvodnji senzora za kamere za druge proizvođače. Naime, prodaja foto senzora najzaslužnija je za rast Sonyjeve operativne dobiti u prethodnom kvartalu od čak 2,1 milijarde dolara, što je za 18% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

A što je s mobilnom divizijom, odnosno onim što se nekad zvalo Sony Mobile? Vidjeli samo da je Sony ovog proljeća po tom pitanju napravio rez i ovu diviziju doslovno rasturio. Ostali samo dugmići.

Nakon pet uzastopnih godina proizvodnje gubitaka, i pokrivanja istih od strane drugih dijelova kompanije, bilo je i vrijeme da se netko sjeti napraviti reda. Naravno, to što je Sony mobilnu diviziju integrirao u druge, samo po sebi ne znači povratak u arenu i eventualni uspjeh, jer smo vidjeli da ni Xperia 1, koja je predstavljena na MWC-u u veljači, još uvijek nije stigla u maloprodaju, osim u ponudu nekih operatera, a ako je suditi po glasinama, za mjesec dana u Berlinu nas očekuje njezin nasljednik, što bi značilo da će se politika šestomjesečnog ciklusa izbacivanja top modela nastaviti.

Naravno, ne možemo suditi dok ne vidimo, ali Sonyju po pitanju proizvodnje mobitela definitivno nedostaje kvalitetna strategija, a ne puka reorganizacija. Na koncu, zaista je nevjerojatno da Sony, koji proizvodi najbolje senzore za kamere na tržištu, i njima opskrbljuje najveće proizvođače kao što su Samsung i Huawei, kao i još barem pola industrije, to nije znao iskoristiti u vlastitim uređajima.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT