Sony u 2018. isporučio 50% manje smartfona nego godinu ranije

Nije tajna da Sonyju u zadnjih nekoliko godina prodaja smartfona baš i ne ide. Najnoviji financijski izvještaj govori da je tijekom 2018. godine pad prodaje iznosio čak 50% u odnosu na godinu ranije. Naime, kompanija je u 2018. godini isporučila ukupno 6,5 milijuna smartfona, dok je godinu ranije taj obujam iznosio 13,5 milijuna.

Tako je u četvrtom kvartalu mobilna divizija ostvarila novi gubitak od 368 milijuna dolara, a u cijeloj 2018. godini 870 milijuna dolara, što je nedavno nagnalo vodstvo kompanije na strateški zakret. S obzirom da u cijeloj grupaciji jedino mobilna divizija proizvodi gubitke, dok ostale posluju pozitivno, odlučeno je da se ista ukine, odnosno integrira s nekolicinom drugih.

Ovo u praksi znači da će izgubiti samostalnost pri odlučivanju, a koliko će taj potez uspjeti preokrenuti trendove, vrijeme će pokazati. S druge strane, prilično začuđuje činjenica da je vodstvu kompanije trebalo ovoliko dugo za identifikaciju problema i adekvatnu reakciju.

Sony

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT