Surface Duo – Microsoftov preklopni mobitel temeljen na Androidu

Dugo smo čekali da se Microsoft vrati u svijet smartfona, i eto, taj dan je danas napokon stigao. Naime, ovaj gigant je danas predstavio novu liniju Surface uređaja, a među njima i jedan temeljen na – Androidu. Radi se o modelu Surface Duo s preklopnim zaslonom, gdje svaki od njih ima dijagonalu od 5,6 inča.

Da ne bi bilo zabune, ne radi se o savitljivom zaslonu kao kod Samsung Galaxy Fold ili Huaweija Mate X, već o mehanizmu koji spaja dva zasebna zaslona i presavija ih do 360 stupnjeva.

Surface Duo je pokretan Qualcommovim Snapdragonom 855 procesorom, a najzanimljiviji detalj je spomenuti Android kao operativni sustav. Naime, svi se više-manje sjećamo koliki je Microsoft napor ulagao u svoj Windows Phone, da bi na kraju od njega digao ruke zbog iznimno malog tržišnog udjela kojeg je njime postigao, jer nije mogao konkurirati Appleovom iOS-u i Googleovom Androidu.

Surface Duo, kad je preklopljen, služi kao mobilni telefon, a kad ga rasklopite, pretvara se u tablet s dva spojena zaslona.

Uređaj će biti dostupan tijekom sljedeće godine.

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT