Surface Studio – prvo Microsoftovo All-In-One desktop računalo, pripremite najmanje 3000 dolara

surface-studio

Dan prije Appleovog Mac eventa, Microsoft je na svom medijskom događaju predstavio jednog potpuno novog člana Surface obitelji. Ova linija proizvoda više neće sadržavati samo tablete, odnosno hibridne prijenosnike, već i razne druge uređaje. Jedan od njih je novo Microsoftovo All-In-One računalo nazvano Surface Studio.

en-intl-xl-surface-cardinal-42l-00001-mnco-1

Ovaj uređaj je očito namijenjen kreativcima koji ne pristaju na kompromise ili bilo kojoj sličnoj kategoriji kupaca. Uređaj se sastoji od trenutno najtanjeg LCD monitora na svijetu (12,5 mm), koji je usto i osjetljiv na dodir, i relativno malog kućišta u kojem se nalaze sve potrebne komponente. Zaslon ima 3:2 odnos stranica, dijagonalu od 28 inča i prikazuje 13,5 milijuna piksela, što je 63% više od 4K zaslona. S ostatkom kućišta je povezan preklopnim mehanizmom, što ga čini relativno jednostavnim za prenošenje. Ovaj mehanizam ujedno omogućuje i proizvoljno podešavanje nagiba.

en-intl-xl-surface-cardinal-42l-00001-rm2-mnco-1

Osnovna verzija unutar kućišta donosi šestu generaciju Intel Core i5 procesora, 1 TB interne memorije i 8 GB RAM-a, a koštat će 3000 dolara. Ako na ovu svotu dodate još 500 dolara, dobit ćete i7 verziju sa 16 GB RAM-a, a ako se baš osilite i isprsite 4200 dolara, čeka vas i7 procesor, 32 GB RAM-a i 2 TB pohrane.

en-intl-xl-surface-cardinal-42l-00001-rm1-mnco-1 en-intl-xl-surface-cardinal-42l-00001-rm4-mnco-1

Surface Studio donosi i zanimljive dodatke, pa je tako na raspolaganju Surface Pen za pisanje po zaslonu, ali i novi Surface Dial – maleni valjak za zaslon, koji može poslužiti za ocrtavanje, upravljanje izbornicima i npr. podešavanje glasnoće ili svjetline. Što se povezivanja tiče, Surface Studio sadrži audio utor, Mini DisplayPort, ethernet i 4 USB 3.0 porta.
en-intl-xl-surface-campo-2wr-00001-rm1-mnco-1

Surface Studio u prodaju kreće krajem godine, a količina će u početku biti ograničena.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT