TCL objavio da prestaje s proizvodnjom BlackBerry uređaja

BlackBerry, odnosno kanadski RIM (Research In Motion) pionir u svijetu fizičkih tipkovnica i mobilnog e-maila iz prošlog desetljeća, davno je svoje ime prodao kineskom TCL-u koji je pokušao održati tradiciju i održati nekada popularno ime.

Nažalost, zvijezde mu nisu bile naklonjene tako da je TCL upravo objavio kako prestaje s proizvodnjom ovog branda, a hoće li ga netko drugi preuzeti, za sada nije poznato.

Osim po prepoznatljivim fizičkim tipkovnicama, BlackBerry će ostati upamćen po tome što je prvi ponudio flat Internet preko vlastitog APN-a u skladu s ugovorima s određenim operaterima, među kojima je bilo i naših.

S obzirom na opću situaciju u industriji smartfona, malo je vjerojatno da će netko drugi preuzeti ovo ime i upuštati se u novu avanturu proizvodnje uređaja s fizičkim tipkovnicama, po čemu su ovi uređaji bili prepoznatljivi.

Iako je u početku koristio vlastitti BlacBerry OS, ovaj brand je uskoro prešao na Android, jer jednostavno nije mogao konkurirati. Sada se čini da ni to nije dovoljno, pa je proizvodnja cijelog branda napokon ugašena.

Upravo zato, umjesto RIM, možemo slobodno reći R.I.P. BlackBerry.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT