TOP 10 napjprodavanijih mobilnih uređaja u 2020. godini

Unatoč tome što je ovu godinu obilježila globalna pandemija koronavirusa, industrija mobilnih uređaja nije pretrpjela prevelike gubitke. Iako je zabilježen pad, stižu i prve pozitivne naznake vraćanja navika potrošača. Stoga predstavljam TOP 10 najprodavanijih mobilnih uređaja u 2020. godini.:

iPhone 11 Pro je dosad prodan u nešto više od 6.7 milijuna primjeraka. Ovaj Apple-ov prošlogodišnji predstavnika si je ovim brojkama osigurao deset mjesto na top ljestvici.  Xiaomi Redmi 8 je kineski predstavnik s novom Redmi 8 serijom i spomenuti modelom zasjeo na devetom mjestu. Redmi 8A je još jedan Xiaomijev predstavnik na ljestvici, nešto slabiji model od prethodnika, zauzima osmo mjesto sa 7.3 milijuna prodanih primjeraka. Za čak pola milijuna više od Redmi 8. iPhone 11 Pro Max sa 7.7 milijuna komada čvrsto drži sedmo mjesto.

iPhone XR je najveće iznenađenje ljestvice. Model iz 2018., zauzeo je poprilično visoko mjesto. Potrošači očito smatraju da je XR vrijedan kupnje i u 2020.-oj. iPhoine SE (2020), uz blagi deja vú, zauzima peto mjesto. XIAOMI REDMI NOTE 8 PRO prešišavši 10 milijuna prodanih primjeraka, probija se na četvrto mjesto. Redmi Note 8 je ušao u najprodavanijih tri modela. Na ljestvici je napokon pronašao svoje mjesto i Samsung, s modelom Samsung Galaxy A51. Potvrdivši totalnu dominaciju, Apple osigurava  prvo mjesto na ljestvici s modelom iPhone 11.

Izvori:

GSMArena

PhoneArena

Livemint

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT