Vipnet u deset najvećih gradova u Hrvatskoj podigao brzinu prijenosa podataka u LTE mreži na 187 Mbps

LTE antena

Vipnet je danas objavio da je u deset najvećih gradova u Hrvatskoj podigao brzinu prijenosa podataka u svojoj LTE mreži na 187 Mbps u downloadu. Tako će Vipnetovi korisnici u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Zadru, Karlovcu, Slavonskom Brodu, Dubrovniku i Puli od sada moći surfati najvećim brzinama u mobilnim mrežema u Hrvatskoj.

Ipak, treba reći kako se radi o teoretskoj brzini koja će u praksi biti nešto manja, a isto tako će biti potrebno posjedovati i mobilni uređaj ili modem koji podržava LTE Cat. 6 standard (do 300 Mbps).

U nastavku pročitajte objavu za medije:

Projekt implementacije brzine do 187 Mbit/s pokrenut je u deset najvećih gradova Hrvatske s ciljem omogućavanja još superiornijeg korisničkog iskustva.

Zagreb, 4. rujna 2015. – Vipnetova super brza 4G +/ LTE mreža od danas je dostupna u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Zadru, Karlovcu, Slavonskom Brodu, Dubrovniku i Puli. Osim gotovo neograničenih mogućnosti korištenja podatkovnog prometa, trenutnog dijeljenja fotografija i video sadržaja u HD rezoluciji, gledanja videa na Internet servisima poput Youtube-a, 4G +/ LTE mreža korisnicima omogućava i uživanje u zahtjevnijim interaktivnim uslugama poput TV za van.

Pri brzinama od 187 Mbit/s korisnici u jednoj sekundi primjerice mogu preuzeti tri pjesme u mp3 formatu, a u samo jednoj minuti više od 1 GB prometa, odnosno cijeli film. Vipnet je jedini operator koji nudi maksimalne brzine u cjelokupnom Bez granica + tarifnom portfelju. Na taj način korisnici svih Bez granica + tarifa mogu uživati u brzinama do 187 Mbit/s.

– Vipnet kontinuirano ulaže u razvoj mrežne infrastrukture u fiksnom i mobilnom segmentu. Ako se osvrnemo samo nekoliko godina unatrag, u mobilnom smo segmentu postigli višestruka povećanje brzine interneta i to kulminira današnjom nadogradnjom mreže na 187 Mbit/s. Vipnet, kao jedina prava alternativa na hrvatskom telekom tržištu, kontinuiranim investicijama razvija fiksne i mobilne mreže te tako ostvaruje preduvjete za poboljšanje korisničkog iskustva koje je preduvjet uspješnog poslovanja. To potvrđuju i istraživanja po Net Promoter Score (NPS) metodi prema kojima Vipnet po zadovoljstvu korisnika uvjerljivo zauzima prvo mjesto na tržištu – izjavio je Adrian Ježina, član Uprave Vipneta. 

Brzine do 187Mbit/s u mobilnom segmentu gotovo su dvostruko veće od brzina interneta predviđenih Digitalnom agendom 2020. koja podrazumijeva da 100 posto stanovništva Republike do 2020. godine ima brzine interneta do 30 Mbit/s, a 50 posto stanovništva brzine interneta do 100 Mbit/s.

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT