Xiaomi Mi Band 6 pametna narukvica službeno predstavljena

Xiaomi je danas uz nove Mi smartfone predstavio i novu verziju popularne Mi Band narukvice. Mi Band 6 je šesta generacija ove narukvice koja je vratila nosive uređaje u prvi plan, ponajprije svojom cijenom, ali i konstantnim poboljšanjima svakom novom verzijom. Xiaomi se potrudio da Mi Band 6 donese nekoliko noviteta koji bi mogli privući potencijalne kupce.

Premda je dizajn ostao sličan petoj generaciji, dosta je hardverskih noviteta.

Osnovne specifikacije:

  • Naziv: Xiaomi Mi Band 6 (Mi Smart Band 6 u EU)
  • Dimenzije: 47.4 x 18.6 x 12.7mm
  • Zaslon: 1.56″ AMOLED, 152 x 486 piksela, 326ppi, do 450 nita, zaštitno staklo sa premazom
  • Boje remena: crna, narančasta, žuta, maslinasto zelena, tamno smeđa i plava
  • Senzor: Sp02, PPG senzor otkucaja srca, akcelerometar (3-axis), žiroskop (3-axis)
  • Opcije: praćenje sna (kvaliteta disanja, REM faza, kratak san), praćenje stresa, PAI, sjedenje, praćenje menstrualnog ciklus
  • Ostalo: vodootpornost do 50 metara, BT 5.0, Strava kompatibilan, Mi Wear kompatibilan
  • Baterija: 125 mAh, magnetski punjač
  • Cijena: približno 340 kn

Tako je narukvici povećan AMOLED zaslon na 1,56 inča, što je znatno smanjilo rubove koji su sada minimalni. Povećana je i oštrina zaslona koji sada broji 152 x 486 piksela, što mu osigurava gustoću od 326 ppi. Zaslon će biti vidljiv na jakom suncu jer svijetli do 450 nita, a zaštićen je tvrdim staklom koji sadrži premaz na kojem se ne bi trebali vidjeti otisci prstiju.

Od važnijih noviteta ističe se mogućnost mjerenja koncentracije kisika u krvi (SpO2), 60 različitih lica sata te mogućnost automatskog praćenja 6 sportova (trčanje, hodanje, traka za trčanje, vožnja biciklom, veslanje i orbitrek) kao i još 30 sportova u ručnom načinu mjerenja.

Narukvica je vodootporna do 50 metara dubine što je čini izvrsnom za treninge plivanja. Još jedna dobra stvar je i baterija od 125 mAh koja će joj omogućiti rad na jednom punjenju do 14 dana. Baterija se puni 2 sata putem magnetskog držača koji je predstavljen s Mi band 5.

Xiaomi Mi Band 6 će biti dostupan u crnoj, narančastoj, žutoj, maslinasto zelenoj, tamno smeđoj i plavoj boji. Sami tracker je crne boje, dok silikonski remen dimenzija 155-219 mm dolazi u bojama. Xiaomi ne odustaje od starog načina kopčanja remena, što znači da će isti vjerojatno vremenom pucati, no barem će ih biti lako zamijeniti.

NFC je i ovoga puta dostupan samo u Kini, dok ga globalna verzija neće vidjeti. Mi Band 6 je trenutno dostupna u Kini i bez NFC-a koštat će 229 juana, odnosno 279 za verziju s NFC-om. U Europi bi trebala koštati 44.99 eura, no točan datum dolaska još nije poznat.

Via

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT