Zopo ZP520 – Recenzija

Zopo ZP520

Stiže nam jesen i s njom novi Zopovi modeli. Prilikom testiranja prethodnih modela ove kineske kompanije, vidjeli smo da se da se radi o prilično kvalitetnim uređajima po prihvatjivoj cijeni, koji, eto, nisu podržavali mobilne mreže četvrte generacije. U međuvremenu je MediaTek prilagodio svoje procesore i Zopovi uređaji sada stižu s podrškom za LTE mreže, ali i s najnovijom verzijom Androida.

Proteklih smo dana na testu imali Zopo ZP520, 5,5” phablet solidnog hardvera, pristupačne cijene i mogućnošću spajanja na 4G. O ovome, kao i o ostalim detaljima i našim dojmovima, pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 154,90 x 77,7 x 9 mm

Masa: 150 grama

Zaslon: 5,5″ OGS, 960 x 540, 200 ppi

SoC: MTK MT6582

CPU: 4x Cortex-A7 na taktu 1,3 GHz

RAM: 1 GB

Interna memorija: 8 GB

Povezivanje: WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, A-GPS, Bluetooth, USB on-the-go

3G: HSPA+

4G: LTE

OS: Android 4.4 KitKat

Kamera: 8 MP/1080, Interpolacija

Prednja kamera: 2 MP

Baterija: 2400 mAh

Cijena 1699,00 kn

Ustupio: Hangar 18

Prednosti

Kvaliteta izrade

Kamera iznad očekivanja

Baterija

Cijena

Nedostaci

Mala rezolucija zaslona

Dizajn, kućište i zaslon

Kad je dizajn u pitanju, Zopo se ne može pohvaliti ničim što bi vas moglo oboriti s nogu. Uređaj je oblikovan klasično i to će se većini svijdeti više nego eventualno eksperimentiranje nadobudnih dizajnera. Ipak, onima koji su uživo vidjeli Oppo Find 7, odmah će biti jasno tko je Zopu ovdje poslužio kao inspiracija.

Kućište je, naravno, izrađeno iz plastike, ali ne možemo reći da ona izgleda baš jeftino kao što mnogi možda očekuju. Pozadina, odnosno poklopac baterije ima svojevrsnu teksturu koja će koliko-toliko sprečavati klizanje iz ruku. Na stražnjoj strani imamo još i kameru s bljeskalicom i vanjski zvučnik.  S prednje strane dominira veliki zaslon s kapacitivnim tipkama ne baš jakog pozadinskog osvjetljenja.

Na desnom boku imamo tipke za uključivanje i podešavanje glasnoće, microUSB i 3,5 mm audio utor na vrhu, mikrofon na dnu, dok je lijevi bok potpuno prazan.

Ukupna konstrukcija djeluje prilično čvrsto i ne bi trebalo dolaziti do bilo kakvog šuškanja i škljocanja. Poveće dimenzije utječu na erognomiju i donekle otežano rukovanje, no s obzirom da čitate ovaj tekst, tj. recenziju phableta, pretpostavka je da vam 5,5 inča neće predstavljati problem. Masa od 150 je za uređaj ovih dimenzija relativno mala i dodatno doprinosi općem dojmu.

OGS TFT zaslon ima vrlo dobre kutove vidljivosti, ali vas rezolucija od 960 x 540 točaka zasigurno neće oboriti s nogu. Na 5,5” dijagonali onda daje gustoću od svega 200 ppi, što je za današnje pojmove relativno malo, budući da su nas više rezolucije već razmazile, no to ne znači nužno da je ukupan dojam loš. Naime, oni koji nisu navikli na veću gostoću točaka, gotovo sigurno neće imati prigovora.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT