Zopo ZP920 – Recenzija

Zopo ZP920 Recenzija

Proteklih smo se dana družili s još jednim Zopo uređajem koji dolazi u nešto veselijem izdanju i s okvirom od pravog metala. Radi se o modelu ZP920 s 5,2-inčnim zaslonom i prilično jakom hardverskom konfiguracijom. Tu je još i podrška za 4G mreže, 13 MP kamera koja obećava i uobičajeni dual SIM sustav. Kako se Zopo ZP920 proveo na našem testu i kako nas se dojmio, pročitajte u nastavku.

GLAVNE KARAKTERISTIKE

Dimenzije
144 x 72 x 9 mm

Masa
142 grama

Zaslon
5,2″ IPS LCD 1920 x 1080, 423 ppi

SoC
MediaTek MT6752

CPU
8x Cortex-A53 na taktu 1,7 GHz

RAM
2 GB

Interna memorija
16 GB

Micro SD
Da

Povezivanje
WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, A-GPS, Bluetooth, USB on-the-go

3G
HSPA+ do 42 Mbps

4G
LTE Cat 4 do 150 Mbps

OS
Android 4.4 KitKat

Kamera
13 MP/1080p

Prednja kamera
8 MP

Baterija
2300 mAh

Cijena

Ustupio

PREDNOSTI
NEDOSTACI

Dizajn i metalni okvir
Slabo osvijetljene kapacitivne tipke

Hardver i performanse
Kvaliteta videa ispod očekivanja

Vrlo dobra kamera

Dual SIM

Cijena

Dizajn, kućište i zaslon

Ne možemo reći da je dizajn Zopa ZP920 originalan, tj, da nešto slično već nije viđeno, ali svakako treba pohvaliti konacepciju kućišta s malom količinom “mesa” oko zaslona. Ono što će posebno privući pažnju je pozadina, tj. poklopac baterije koji dolazi sa šarama, odnsono nekakvom ilustracijom koja će svakako “podići” ukupan izgled. Na crnom modelu dolazi uzorak s nekoliko nijansi sive, dok je bijeli nešto šareniji, s bljeđim nijansama plave, zelene, roze, narančaste i žute boje. Sve skupa ne djeluje previše napadno, dapače, decentno je i zanimljivo.

Kao što je u uvodu već rečeno, Zopo ZP920 dolazi s metalnim okvirom, koji u stvari nije okvir u punom smislu riječi, već se nalazi na lijevom i desnom rubu plastičnog kućišta. Zahvaljujući ovome, kućište izgleda čvrsto i robusno, premda je stražnji poklopac odvojiv. Od metala su i fizičke tipke na rubovima, dok se microUSB i 3,5 mm audio utor nalaze na plastičnim djelovima, tj, na vrhu i dnu kućišta.

Ispod zaslona imamo tri pomalo neobično dizajnirane kapacitivne tipke crvene boje, za što se može reći da je atraktivnog izgleda, no pozadinsko osvjetljenje je slabašno i jedna primjetno, osim u mrklom mraku.

Zaslon je izrađen u IPS LCD tehnologiji, a rezolucija mu iznosi razumnih 1920 x 1080 točaka, što na 5,2 dijagonali daje gustoću od 423 ppi. Kutovi vidljivosti su odlični, što vrijedi i za prikaz boja, odaziv i opći dojam, a porvrh svega imamo Gorilla Glass zaštitni sloj.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT