5G BlackBerry smartfon stiže na tržište sljedeće godine, zajedno s novim partnerstvom u proizvodnji

Kada je kineski TCL početkom godine krenuo s agresivnijim plasiranjem smartfona pod vlastitim brendom, mnogi su naslutili kako je došao kraj njihovom odnosu s BlackBerryjem, što se kasnije i službeno potvrdilo. Naime, TCL je od kanadskog BlackBerryja otkupio pravo za korištenje brenda i proizvodnju BlackBerry smartfona, koji i nisu u konačnici imali značajniji uspjeh na tržištu.

No to nije kraj BlackBerry smartfona jer je službeno najavljeno da novi 5G BlackBerry stiže već sljedeće godine. U šemi sličnoj kakvu finska Nokia ima s HMD-om, BlackBerry je sklopio strateško partnerstvo s Foxconnovom tvrtkom FIH Mobile i tvrtkom OnwardMobility, koja će biti ekskluzivni nositelj licence za BlackBerry brend na smartfonima. Tri tvrtke zajedno će surađivati na razvoju i proizvodnji budućih BlackBerry uređaja, a prvi plodovi tog rada očekuju se 2021. u vidu prvog BB 5G smartfona s fizičkom tipkovnicom.

Sam Foxconn, odnosno FIH Mobile nije imao pretjeran uspjeh u suradnji s HMD-om, koji sada koristi i druge partnere za proizvodnju Nokia uređaja. TCL s druge strane će nastaviti gurati svoj brend, ali i Alcatel uređaje na čije ime ima licencu do 2024. godine kada će se morati dogovoriti s Nokijom, vlasnikom Alcatel brenda, o budućnosti suradnje.

Osobno me veseli što će BlackBerry biti ponovno prisutan na tržištu, posebice jer cilja točno određeni segment tržišta koji i dalje voli uređaje s tipkovnicom. S TCL-om se pokazalo da je taj segment sve manji i manji, ali možda novo partnerstvo i prvi uređaji tu tezu pokažu pogrešnom.

via

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT