6-inčni smartfoni će uzeti danak 7-inčnim tabletima?

Prema pisanju DigiTimesa, proizvođači 7-inčnih tableta polako postaju zabrinuti zbog popularizacije hibridnih uređaja s dijagonalom zaslona od 6 i kusur inča. Naime, Huawei Ascend Mate kojeg baš i nismo vidjeli na našem tržištu, potom Samsung Galaxy Mega 6.3 koji se upravo pojavio u prodaji te Sony Xperia Z Ultra kojeg uskoro očekujemo na testu, mogli bi preuzeti dobar dio tržišta 7-inčnim tabletima.

Razlog ovome leži u činjenici što su ovi hibridi koncipirani kao smartfoni s dosta tanjim okvirom kućišta, a sam zaslon im nije puno manji od 7 inča, koliko ima ova najpopularnija kategorija tableta.

Problem za 7-inčne tablete možda ne predstavljaju konkretno ova tri modela, već njihov eventualni uspjeh koji bi mogao pokrenuti lavinu novih sličnih proizvoda.

Naravno, ulogu će u svemu igrati i cijena. Vidjeli smo da su kvalitetni 7-inčni tableti napokon postali dostupni po razumnim cijenama, kao što je npr. Asus MeMo Pad HD7 i trebat će vremena da 6-inčni smartfoni postanu dostupni po nižim cijenama od sadašnjih, ali je već sada vidljiv smjer u kojem tržište ide.

U skoroj će budućnosti vjerojatno doći do evolucije 7-inčnih tableta u vidu dodatnog smanjivanja i stanjivanja kućišta te potpuni nestanak granice između ove dvije kategorije proizvoda.

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT