6-inčni smartfoni će uzeti danak 7-inčnim tabletima?Prema pisanju DigiTimesa, proizvođači 7-inčnih tableta polako postaju zabrinuti zbog popularizacije hibridnih uređaja s dijagonalom zaslona od 6 i kusur inča. Naime, Huawei Ascend Mate kojeg baš i nismo vidjeli na našem tržištu, potom Samsung Galaxy Mega 6.3 koji se upravo pojavio u prodaji te Sony Xperia Z Ultra kojeg uskoro očekujemo na testu, mogli bi preuzeti dobar dio tržišta 7-inčnim tabletima.

Razlog ovome leži u činjenici što su ovi hibridi koncipirani kao smartfoni s dosta tanjim okvirom kućišta, a sam zaslon im nije puno manji od 7 inča, koliko ima ova najpopularnija kategorija tableta.

Problem za 7-inčne tablete možda ne predstavljaju konkretno ova tri modela, već njihov eventualni uspjeh koji bi mogao pokrenuti lavinu novih sličnih proizvoda.

Naravno, ulogu će u svemu igrati i cijena. Vidjeli smo da su kvalitetni 7-inčni tableti napokon postali dostupni po razumnim cijenama, kao što je npr. Asus MeMo Pad HD7 i trebat će vremena da 6-inčni smartfoni postanu dostupni po nižim cijenama od sadašnjih, ali je već sada vidljiv smjer u kojem tržište ide.

U skoroj će budućnosti vjerojatno doći do evolucije 7-inčnih tableta u vidu dodatnog smanjivanja i stanjivanja kućišta te potpuni nestanak granice između ove dvije kategorije proizvoda.