Američki T-Mobile u rad pušta 5G mrežu s nacionalnom pokrivenošću

T-Mobile, treći po veličini američki operater, 6. prosinca će u rad pustiti komercijalnu 5G mrežu s nacionalnom pokrivenošću, objavio je danas predsjednik kompanije Mike Sievert.

Vidjeli smo da su proljetos u nekim zemljama s radom počele prve komercijalne 5G mreže, no njihova pokrivenost je uglavnom ograničena. Tek je prije nekoliko dana kineski China Mobile u rad pustilo najveću 5G mrežu na svijetu, koja će uskoro pokrivati 50 najvećih kineskih gradova.

T-Mobile bi tako krajem ove godine 5G signalom trebao pokrivati 5000 gradova u SAD, ali i veliki dio ruralnih područja, čime bi pristup 5G mreži trebalo dobiti oko 200 milijuna stanovnika.

Cilj bi trebao biti ostvaren zahvaljujući spajanju sa Sprintom – četvrtim po veličini operaterom u SAD, koje je već u tijeku. T-Mobile gradi 5G mrežu u 600 MHz i 2,5 GHz spektru, dok će Sprinotva visokofrekventna mreža (milimetarski val) biti iskorištena za najgušća urbana područja, pa će kapacitet zajedničke mreže narasti 14 puta.

Predsjednik T-Mobilea je izjavio da će zahvaljujući ovome do 2024. godine prosječna brzina downloada u SAD iznositi 450 Mbps, što je višestruko više od 25-40 Mbps, koliko trenutno u prosjeku omogućuju kapaciteti 4G mreža.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]