Američko pravosuđe blokiralo sankcije Xiaomiju

Početkom godine američka administracija tadašnjeg predsjednika na odlasku Donalda Trumpa uvela je sankcije Xiaomiju. Ta kineska tvrtka proglašena je tvrtkom kineske vojske i američkim investitorima zabranila su se daljnja ulaganja u Xiaomi. Xiaomi je opovgnuo tu tezu i najavio da će se obratiti američkom pravosuđu i zataržiti ukidanje sankcija, što je tvrtka i napravila, a prema pisanju Reutersa – to je dalo rezultata.

Američko pravosuđe privremeno je blokiralo sankcije koje je ministarstvo obrane uvelo Xiaomiju, prema kojima se ne dopuštaju ulaganja u tu tvrtku. Sudac Rudolph Contreras izjavio je da DoD (Departmant of Defense, odnonos ministarstvo obrane) nije iznijelo dovoljno dokaza da su nacionalni interesi u ovom slučaju ugroženi. Početkom ovog mjeseca objavljeno je da su neki od razloga zbog kojih SAD sankcionira Xiaomi to što je Xiaomijev CEO dobio nagradu jedne kineske agencije i što tvrtka ulaže u istraživanje i razvoj na području 5G-a. Pretpostavljamo da bolji razlozi od ovih nisu predočeni sudu.

Ova pravna pobjeda za Xiaomi ne predstavlja kraj briga za tu kinesku tvrtku. Xiaomi je za Reuters izjavio da će nastaviti se sudski sporiti sa SAD-om u traženju da se makne karakterizacija “tvrtka kineske vojske” sa Xiaomija te se trajno ukinu sankcije.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT