Analitičari: usprkos fijasku s Noteom 7, Samsung će u 4. kvartalu ostvariti visoku dobit

samsung-headquarters

Bez obzira na debakl s Noteom 7, Samsung Electronics će u zadnjem kvartalu ove godine ostvariti dobit veću od očekivane. IBK Securities predviđa da će Samsungova operativna dobit u ovom kvartalu iznositi visokih 7,24 milijarde dolara, što je za 10% više od prethodne prognoze i čak 67% više u odnosu na prihodni kvartal, kada je iznosila 4,3 milijarde dolara.

Zasluge za ovako uspješan kvartal odnosi proizvodnja poluvodiča, koja u ostvarivanju dobiti sudjeluje s oko 50%.

Samsungove dionice su se također oporavile i sada se njihova cijena kreće oko 1500 dolara, što je za 23% više u odnosu na 1200 dolara, koliko je iznosila u rujnu, kada je izbila afera s Noteom 7.

Korea Times Sammobile

 
      
 • Petar Jembrek

  ma jaki su oni ko i vw

 • Najjstarija djeca

  Eto neki su odmah prognozirali da će se ugasiti Note linija uređaja ali ipak nije jer Note 7 je generalno vrhunski uređaj i proizvođač nije fulao na njemu u ničemu osim ” samo” u bateriji.O popularnosti govori i činjenica da se i prazne kutije Note 7 dobro prodaju.
  Samsung je pošteno priznao grešku i pozvao da se vrate sporni mobiteli.
  Dugoročno na neki način ova afera mu je i koristila jer se puno o tome pričalo.

 • Druk Ležaj

  Ništa čudno, previše su diverzificirani da bi ovisili o prodaji jednog uređaja, pa makar i flagshipa. Pola moje firme ima nekakav Samsung uređaj, većinom A3 ili A5 al svejedno. A da ne spominjem mali milijun drugih uređaja koji u sebi imaju barem jedan dio hardwarea koji je izašao iz Samsungovih tvornica.

 • Mustrashh

  Uredjaj je genijalan da ne moze biti genijalniji. Samsung je priznao pogresku, pa vratio mobitel sa pogreskom ponovno na trziste. Genijalni su kao i taj genijalni mobitel 🙂

  A afera im je takodjer odlicno dosla :DDD

 • Mrki

  I u tvom “superzanimljivom superkvalitetnom” iphoneu koji skoro u svakoj liniji ima neki serijski problem se nalazi genijalna memorija i koje kakve druge genijalne komponente GENIJALNOG samsunga!!!

 • ND

  Bilo bi šteta da propadnu jer za sada nitko drugi ne zna napraviti kompletniji phone.

 • a

  eto kakav je samsung igrač, ne može se njega tako lako dokrajčiti, na žalost applea

 • Hari

  Da oce apple moze kupit samsung hyundai i prakticki cilu koreju…

 • brat_goran

  Pustite se američkih top lista jakih brendova i firmi, samo to imam za reći. Onaj ko ne zna da Samsung proizvodi tenkove, brodove i haj teh stvarčice, nek malo progugla, nema smisla lupat.

 • Mustrashh

  iPhone kazes? Smece svoje vrste, posebice zadnjih par godina. Tu se slazemo, iako iskreno ne znam zasto si to uopce ubacio u ovu pricu? Ah dan, znam zasto. Fanbojizam. Opasna bolest. Kako kod Apple ovaca, tako jos vise kod opasnih sammy ovcica 🙂

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]