Android 10 Go Edition službeno predstavljen

Nakon službene i konačne verzije Androida 10, Google je sada lansirao i njegovu Go verziju, namijenjenu hardverski slabijim uređajima, tj. pognojenim slabijim procesorima i s manje radne memorije.

Tako novi Android 10 Go Edition donosi poboljšanja u brzini izmjene aplikacija, njihovog pokretanja i opće stabilnosti sustava. Aplikacije bi se sada na istom hardveru trebale pokretati 10% brže, a dodana su i određena poboljšanja vezana uz sigurnost.

Što se aplikacija tiče, najvažniju promjenu je doživio YouTube Go, koji se sada brže pokreće, stabilniji je i odnosi kraći buffering, što će u konačnici rezultirati boljim ukupnim doživljajem.

Tu je i nova Gallery Go aplikacija. Teška je samo 10 MB, a zahvaljujući primjeni AI rješenja, donosi poboljšanja u vidu automatske organizacije fotografija.

Android 10 Go Edition će prema prvim uređajima krenuti tijekom ove jeseni, a konkretniji vremenski okvir bit će objavljen naknadno.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]