Android 6.0 Marshmallow na prve uređaje počinje stizati danas

android-marshmallow

Nadogradnja na Android 6.0 Marshmallow bi, prema Googleovim riječima, trebala početi stizati danas. Prvi su na redu, dakako, Nexus 5 i Nexus 6, te tableti iz Googleovog Nexus portfolia.

Android 6.0 ne donosi značajnije vizualne izmjene u odnosu na Lolliopop, ali s njime stižu znatna poboljšanja ispod haube. Dodatno će utjecati na stabilnost sustava i poboljšat će opće korisničko iskustvo. Jedna od bitnih novosti je "Doze", način uštede energije, koji će na osnovu dinamike korištenja procijeniti kad je uređaj dulje vremena u stanju mirovanja, te ga prebaciti u "deep sleep" način.

Tu je još i novost oko dozvola. Sada će korisnik imati više kontrole nad aktivnostima aplikacija, tako da će određenoj aplikaciji npr. moći onemogućiti korištenje kamere ili lokacijskih servisa.

Sve ovo, ali još mnogo dugih detalja upoznat ćemo kada nadogradnja dođe sljedeći tjedan, barem što se tiče Nexusa, a kako će izgledati na uređajima drugih proizvođača, vidjet ćemo naknadno.

Naravno, moguće je da nadogradnja neće na sve uređaje stići odmah, nego da će se malo otegnuti. Ako ste vlasnik jednog od gore navedenih uređaja, svakako nam javite ako ste ju dobili.