Android 68; iOS 16,9; BlackBerry 4,8; Symbian 4,4; Windows Phone 3,5 posto udjela na tržištu

Podaci IDC-a za drugi kvartal 2012. godine pokazuju kako je Android OS neprikosnoveni vladar tržišta pametnih telefona s ukupno isporučenih 108 milijuna uređaja, čime je zauzeo udio od čak 68,1%. Porast isporuka u odnosu na isti kvartal lani iznosi nevjerojatnih 106%.

Slijedi ga Appleov iOS sa 26 milijuna prodanih iPhonea što odgovara tržišnom udjelu od 16,9%. Rast isporuka u odnosu na isto razdoblje lani iznosi 27%.

Treći je BlackBerry sa 7,4 milijuna isporučenih uređaja i 4,8% udjela na tržištu što predstavlja pad isporuka od 40% u odnosu na prošlu godinu.

Četvrti je nekadašnji prvak Symbian sa 6,8 milijuna isporučenih uređaja čime osvaja 4,4% tržišta. Pad isporuka u odnosu na isto razdoblje lani iznosi 62%.

Peti na ljestvici je Windows Phone koji je uspio ostvariti respektabilan rast isporuka od 115%, no ukupni udio u tržištu sa 5,4 milijuna isporučenih uređaja iznosi vrlo malih 3,5%.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]