Android 7.0 Nougat se nalazi na tek 0,4% Android uređaja

android-u-prosincu

Najnovije statistike o udjelu pojedinih verzija Androida u ukupnom eko-sustavu govore o slabom napretku najnovije verzije, što je u neku ruku i tradicija. Nadogradnje sporo dolaze na postojeće uređaje, a mnogi proizvođači čak i najnovije modele isporučuju sa starom verzijom, usprkos višemjesečnoj dostupnosti najnovije.

Tako je Android 7.0 Nougat do sada uspio zauzeti nevjerojatno malih 0,4% udjela u ukupnom broju uređaja temeljenih na ovom operativnom sustavu. Uz Googleove Nexuse, vrlo je mali broj onih koji su do sada dobili nadogradnju, a mi smo uspjeli testirati samo dva uređaja koji su u startu došli s Nougatom – Noa H8 i Huawei Mate 9.

Marshmallow i Lollipop su trenutno najraširenije verzije. Zauzimaju 26,3, odnosno 34% udjela u Android kolaču. Još se dobro drži i vremešni KitKat, i to na čak 24% uređaja. Jelly Bean također drži neobično velik udio od 12,8% dok starije platforme pokrivaju zanemariv udio.

 
      
 • V

  kvarim prosjek, kod mene na 3/3 u različitim varijantama (beta S7e, Oneplus 3 i standardna na moto z) 😀

 • Petar Jembrek

  kak si stavi betu na s7e?

 • Marko

  Isplati li staviti sedmicu na s7e?

 • Ivša

  Krešo, što kažu iz Samsung tabora? Kad će oni krenuti s nugatom na s7?

 • Krešimir Blažev

  Nema jos informacija

 • V

  Ili instaliriš BTU CSC preko Odina i prijaviš se u Beta program (kao ja, ali mislim da su opet registracije zatvorene za prijavu (gube se svi podaci) ili rootaš i instaliraš custom ROM s XDA (ja imam jesec koji je najbliži stocku).

  meni beta super, još od prve verzije (nije radio FB, ali ga ne koristim, sve notifikacije na always on displayu i night mode su zakon, a i baterija traje kao i na MM verzijama)

 • dembow

  Zato kupiš iPhone i miran si pola desetljeća.

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]