Android drži 84% tržišta, iOS 12%, Windows Phone 3%, Samsungu pada tržišni udio

android-icon

Android je vjerojatno dosegnuo svoj vrhunac, objavio je Strategy Analytics u svom najnovijem izvještaju o stanju na tržištu mobilnih operativnih sustava, a prenosi WJS. Prema njihovim podacima, vrhunac se zapravo dogodio u drugom kvartalu, kada je ovaj operativni sustav zauzimao 85% tržišta, da bi u trećem opao za 1% i sada zauzima 84% udjela.

Apple je sa svojim iOS-om istovremeno zauzeo udio od 12%, dok je Microsoftov Windows Phone ostao na 3%. Četvrti je BlackBerry s otprilike 1% tržišnog udjela.

Kad su u pitanju proizvođači, Samsung je i dalje vodeći s 25% udjela na tržištu što ipak predstavlja pad u odnosu na prethodnu godinu kada je zauzimao 35% tržišta.

Svakim novim kvartalom vidljivo je novo smanjenje udjela vodećih proizvođača u korist jeftinije konkurencije iz Kine. Za sada je teško predvidjeti hoće li se ovaj trend nastaviti, no činjenica je da su kineski proizvođači u vrlo kratkom vremenu evoluirali i brzo se prilagodili zahtjevima tržišta, pritiskajući pritom Samsung i ostale poznatije brandove koji će uskoro morati naći dodatni način da zadrže postojeći tržišni udio.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT