Android Instant Tethering – jednostavnije dijeljenje internetske veze, samo za Pixel i Nexus uređaje

U današnje vrijeme zaista je teško naći smartfon koji nije povezan s internetom. Svatko više-manje ima vlastiti podatkovni paket, no mnogi od nas imaju i dodatne uređaje poput tableta, koji ne moraju nužno imati vlastitu podatkovnu karticu. U trenutku kad vam WiFi nije dostupan, spojit ćete ga na Internet putem smartfona, odnosno primarnog uređaja, a svoje megabajte također možete ustupiti i nekom drugom.

Ni ova procedura nije bogzna kako komplicirana. Dovoljno je aktivirati hotspot na primarnom i spojiti se na sekundarnom uređaju, no Google je našao za shodno da ovu stvar dodatno pojednostavi.

Tako nam je u pomoć stigao «Instant Tethering», koji željene uređaje povezuje skoro automatski. Jedino što od vas traži je odobravanje konekcije, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Na jednostavan zahtjev uređaja bez internetske veze za spajanjem, onaj koji ju ima, a pritom i dovoljno baterije da sve skupa podnese, samo treba odobriti povezivanje. Također, ova funkcija će vezu prekinuti čim detektira da se neko vrijeme ne koristi.

Nažalost, ova magija je trenutno dostupna samo za Googleove Pixel i novije Nexus uređaje koji vrte najmanje Android 7.1.1. Čak ni Android 7.0 nije dovoljan. Ali nema straha, Google će ovu funkciju sasvim sigurno učiniti dostupnom i za druge uređaje, no sudeći po dinamici njihove nadogradnje na novije verzije Androida, mogli bismo se načekati.

Google

 
      
 • Mustrashh

  Vec duze vrijeme iOS i OSX uredjaji imaju tu funkciju. Isprobao osobno, i funkcionira stvarno odlicno. Ovo je jako lijepa vijest, ali i jako losa.

  Volio bih da tethering na taj nacin omoguce izmedju pixel smartphonea i windows/osx/linux pc-a. Uzeo bih pixel iste sekunde. A i nije neki problem to napraviti, manja utility aplikacija za win/mac/linux i to je to.

  Neki ce reci da ovo nije potrebno, onda tim ljudima stvarno nije. No kad si na terenu i koristis ovakvu funkciju, onda je lijepo za znati da ti se u backgroundu nece downloadati update za aplikacije, OS i sl. gluposti.

  I sve to bez nekog naprednog podesavanja ili bilo kakvih problema. Primjera radi, izmedju maca i iphonea ovo radi savrseno. Samo kliknes na wi-fi ikonu, i iskocit ce ti tethering prema tvom iphoneu. Isti se automatski upali ako se spojis, automatski izgasi kad ga diskonektas. A dok koristis, osim ako sam ne dozvolis nekakav download, upgrade, itd., ne trosi apsolutno nista prometa osim onog kojeg sam trosis koristeci sta vec koristis na racunalu.

  Napokon se i google dosjetio. Samo se nadam da nece ostati na tako ogranicavajucem broju uredjaja, ili da ce barem izaci nekakvo 3rd party rjesenje bazirano na ovom od googlea.

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]