Android korisnici masovno prelaze na iPhone

Apple novac (money)

Apple je oduvijek pokušavao pridobiti Android korisnike na svoju stranu, čak je svojedobno izradio i marketinške kampanje upravo s tim ciljem. Međutim, takve ekspedicije pokazale su se sasvim nepotrebnim. Nakon objave iPhone modela s većim zaslonima (iPhone 6 i iPhone 6 Plus) mnogi Android korisnici više nisu imali razloga za čekanje. Zapravo, posljednji poslovni rezultati govore nam o čak 30 posto novih iPhone korisnika pristiglih direktno s Android platforme. Apple je na ovo izuzetno ponosan, a brojke je predstavio upravo Appleov CEO – Tim Cook. Ovaj trend je u porastu, a treba spomenuti i dvije trećine korisnika iPhonea koji još uvijek koriste starije uređaje i tek trebaju kupiti nove modele.

Apple je ogromna tvornica novca, u to nema sumnje. U zadnjem kvartalu ukupni prihod Applea iznosio je nevjerojatnih 51.5 milijardi dolara, s profitom od 11.1 milijarde dolara. Tvrtka je prodala 48.04 milijuna iPhone uređaja, 9.88 milijuna iPadova i 5.71 milijun iMacova.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT