Android Oreo 8.1 i Android Oreo (Go Edition) službeno

Nakon dva Developer Previewa, Google je objavio konačnu verziju Androida 8.1 Oreo. Prvi ga, naravno, dobivaju korisnici Googleovih Nexusa i Pixela, dok će ostalima stići… tko zna kad, budući da većina nije dobila ni verziju 8.0.

Paralelno s Androidom 8.1 predstavljen je i Android Go, projekt za uređaje sa slabijim hardverom, npr. 515 MB ili 1 GB RAM-a. Ova varijanta Androida takvim bi uređajima trebala osihurati bolji i konzistentniji rad. “Go” je za sada dostupan samo developerima i proizvođačima hardvera, a kad jednom stigne na konkretne uređaje, koristit će “lakše” verzije svih postojećih Googleovih aplikacija.

Iako je na Googleovom blogu objavljena vijest o puštanju konačne verzije Androida 8.1, službenog popisa promjena za sada još nema, zato ćemo ovdje navesti najvažnije stavke iz Developer Previewa.

– Neural Networks API omogućuje korištenje «AI» čipa na razini operativnog sustava, kod uređaja koji ga sadrže. Google je u svojim Pixelima razvio tzv. Visual Core, tako da će oni biti prvi koji će iskoristiti ove prednosti.

– Sigurnije surfanje je nova funkcionalnost koja omogućuje prepoznavanje loših web stranica, odnosno onih koje sadrže malware

– Aplikacije imaju ograničenje slanja obavijesti na jednu svake sekunde

– Indikator baterije povezanog Bluetooth uređaja. U brzim postavkama moguće je vidjeti koliko je baterije preostalo u uređaju koji je povezan s vašim

– Poboljšanja u auto-ispunama

– Čitač otisaka prsta će sada brže prepoznati neovlašteni pokušaj otključavanja i onemogućiti daljnje pokušaje

– Tu je još cijeli niz ispravki bugova, problema sa zvukom na Nexusu 5X i Pixelima 2 i 2 XL, kao i najprioritetnija stavka – ispravak Hamburger emotikona.

Google

 
      
 • marko

  A šta je , je … Ovo lijevo je stvarno ružan hamburger

 • Oldy

  Ja cu se ubit ako necu imat hamburek emociju. Mos mislit.

 • Zyzyx

  Meni je desni ham ružniji

 • marko

  Ti ideš na količinu

 • Zyzyx

  Na lijevom je više truda uloženo u meso, a svi znaju da je ključni dio burgera meso

 • Mustrashh

  Ekipa, oprostite, no mislim da ono nisu pravi hamburgeri. Ali sise… E one mi izgledaju kao prirodne. Volim hyundai.

 • alexxx

  Smanji “travu” molim te…osim ako nemaš objektivnih medicinskih potreba 😂😂😂😂

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]