Android Oreo 8.1 i Android Oreo (Go Edition) službeno

Nakon dva Developer Previewa, Google je objavio konačnu verziju Androida 8.1 Oreo. Prvi ga, naravno, dobivaju korisnici Googleovih Nexusa i Pixela, dok će ostalima stići… tko zna kad, budući da većina nije dobila ni verziju 8.0.

Paralelno s Androidom 8.1 predstavljen je i Android Go, projekt za uređaje sa slabijim hardverom, npr. 515 MB ili 1 GB RAM-a. Ova varijanta Androida takvim bi uređajima trebala osihurati bolji i konzistentniji rad. “Go” je za sada dostupan samo developerima i proizvođačima hardvera, a kad jednom stigne na konkretne uređaje, koristit će “lakše” verzije svih postojećih Googleovih aplikacija.

Iako je na Googleovom blogu objavljena vijest o puštanju konačne verzije Androida 8.1, službenog popisa promjena za sada još nema, zato ćemo ovdje navesti najvažnije stavke iz Developer Previewa.

– Neural Networks API omogućuje korištenje «AI» čipa na razini operativnog sustava, kod uređaja koji ga sadrže. Google je u svojim Pixelima razvio tzv. Visual Core, tako da će oni biti prvi koji će iskoristiti ove prednosti.

– Sigurnije surfanje je nova funkcionalnost koja omogućuje prepoznavanje loših web stranica, odnosno onih koje sadrže malware

– Aplikacije imaju ograničenje slanja obavijesti na jednu svake sekunde

– Indikator baterije povezanog Bluetooth uređaja. U brzim postavkama moguće je vidjeti koliko je baterije preostalo u uređaju koji je povezan s vašim

– Poboljšanja u auto-ispunama

– Čitač otisaka prsta će sada brže prepoznati neovlašteni pokušaj otključavanja i onemogućiti daljnje pokušaje

– Tu je još cijeli niz ispravki bugova, problema sa zvukom na Nexusu 5X i Pixelima 2 i 2 XL, kao i najprioritetnija stavka – ispravak Hamburger emotikona.

Google

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]